Sprottgoedkoop

Als Eric Sprott investeert in een bedrijf is dat voor mij vaak een reden om eens te analyseren of het ook voor mijn portefeuille een interessante koop is.

Sprott staat zo’n beetje bekend als de “Warren Buffett” van de mijnsector.

Zo bekeken is het natuurlijk een enorme “vote of confidence” wanneer Sprott investeert in een bedrijf waar ik zelf reeds in zat.

(Ik had eerder reeds via Twitter laten weten dat ik 1.189.000 stuks had gekocht via de beurs, goed voor 2,7% van de uitstaande aandelen)

Vandaag raakte namelijk bekend dat Sprott 9,98 miljoen aandelen Gatling Exploration (ticker GTR) kocht tijdens de recente private placement.

Via deze investering verwerft hij in één klap bijna 30% van de uitstaande aandelen!

Gatling heeft nu om en bij de $10 miljoen cash op de rekening staan en dat komt overéén met $0,23 per aandeel.

De huidige koers ligt daar niet zo heel veel boven waardoor het aandeel spotgoedkoop blijft noteren. (Volgens sommigen het goedkoopste aandeel op de beurs)

Als we de cash aftrekken van de marktwaarde, betaal je minder dan $5 miljoen voor een bedrijf met 1 miljoen ounces in de grond.

Bij Gatling draait het allemaal rond Larder Lake.

Larder Lake werd in 2012 door Gold Fields gewaardeerd op $67 miljoen. Als we deze waardering doortrekken naar Gatling komen we aan $1,75 per aandeel.

Die waarde ligt vijf keer hoger dan de huidige koers en dit is wellicht ook de reden waarom Sprott de aandelen oppikte.

Meer info over Larder vind je terug in deze Live Video Update of in deze uitstekende blogpost van The Hedgeless Horseman
 

Maarten