Hoe bitcoin kopen?

Aangezien ik de voorbije tijd behoorlijk veel vragen krijg over bitcoin en andere crypto’s, heb ik even een kleine tutorial gemaakt hoe je bitcoins kan kopen en veilig bewaren.

Mijn advies is om jezelf eerst comfortabel te maken met bitcoin en wallets en dat doe je door eerst een kleine transactie te doen.

Koop eens voor honderd euro wat bitcoins en ontdek hoe makkelijk het in feite is.

(zo begon ik jaren geleden ook. Eens je weet hoe het werkt, ben je klaar om je slag te slaan wanneer de prijzen onderuit gaan. Maar het begint allemaal met die eerste kleine transactie).

Veruit de makkelijkste manier om bitcoins te kopen, is via Coinbase.

Coinbase heeft miljoenen gebruikers, wordt gesteund door de invloedrijke durfinvesteerder Fred Wilson en heeft een uitstekende reputatie als het over veiligheid gaat.

Coinbase staat bekend om de enorme focus op gebruiksgemak. Zij willen bitcoin toegankelijk maken voor de massa en dat doen ze voortreffelijk.

Een account openen, is dan ook bijzonder makkelijk. Vul je mailadres in op de homepage en binnen enkele minuten is je account actief!

Eens je account actief is, kan je er wat euro’s opzetten

(Tip: je krijgt $10 extra van Coinbase indien je minimaal 100 euro op je account zet. En ik krijg ook nog ééns $10 omdat ik jou op Coinbase gewezen heb. Niet dat ik er rijk van ga worden, maar toch. Slimme marketing van de jongens bij Coinbase). 

Mocht je hulp nodig hebben bij het overmaken van euro’s, kijk dan even de onderstaande intructievideo

Eens je euro’s arriveren bij Coinbase, kan je die euro’s gebruiken om je eerste bitcoins te kopen!

Dat doe je zo:

Ga hier aan de slag met Coinbase

 

Maarten